en tørretumbler

Tørretumbleren – en af hverdagens uundværlige maskiner

11ks12

Det er de færreste af os, der kan leve uden en tørretumbler. Når vi vasker vores tøj, er der nemlig behov for, at det i mange tilfælde kan blive tørt ganske kort tid efter. Og det er især i de større familier, at det er et krav. Det betyder, at der gøres flittigt brug af en tørretumbler, således man hurtigt og effektivt kommer igennem alt den tøjvask, som der skal klares i løbet af en normal hverdag. Dog er det ikke særligt godt for miljøet, med mindre man da har gjort sig nogle grundige overvejsler inden. Det kan du læse mere om her eller på tørretumbler.dk.

Vi bør tænke mere på det hårdt trængte miljø til fordel for de fremtidige generationer

Vi skal nemlig til at blive langt mere miljøbevidst, end vi tidligere har været. Hver dag udsætter vi det hårdt trængte miljø for yderligere belastning, og det er netop derfor, at vi i dag oplever klimaforandringer. I fremtiden vil disse forandringer blot tage til, og vi kan derfor være en grund til, at de fremtidige generationer får sværere ved at opretholde en normal levevis. Og det er netop derfor, at vi skal handle nu, og at vi alle bør gøre noget for at nedsætte det udslip af CO2, som vi hver især sender ud i atmosfæren hver evig eneste dag.

En tørretumbler bruger mere energi, end du er klar over – især en af de ældre modeller

Og en måde, hvorpå det kan gøres, er ved at være lidt mere bevist om de valg, som vi træffer i vores hverdag. Der er nemlig mange af os, der næsten dagligt har en tørretumbler til at køre. Og en sådan kan kræve rigtig meget energi – især hvis man har en af de ældre modeller, som bruger rigtig meget strøm for at nå frem til et helt tørt resultat. Det er noget, der er med til at belaste miljøet, og det er derfor noget, som vi bør tænke over i hverdagen.

Gør noget godt for miljøet og spar penge

Derfor bør vi i de situationer, hvor det er muligt i stedet hænge vores tøj til tørre på snore. Det er desuden også en fordel, når vejret er godt, idet tøjet så får en frisk og naturlig duft frem for den mere indelukkede lugt, der kan komme fra en varm tørretumbler. Det betyder, at man måske kan nedsætte sit energiforbrug, og som et ekstra plus er det også noget, der kan have en effekt på ens energiregning.

Invester i en tørretumbler med en høj energimærkning

Dog kan man ikke leve helt uden en tørretumbler, og derfor kan det være den bedste ide at tage et kig på den maskine, som man har. Er den af en ældre dato, kan det nemlig ofte betale sig at skifte den ud med en nyere model, som har en meget højere energimærkning. På den måde kan man være sikker på, at den sparer på energien og derfor er bedre for miljøet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *