Ting du bør vide om moderne teknologi

11ks12

De seneste år har teknologi udviklet sig i en rivende hast, og der er ingen tvivl om, at det vil den blive ved med. Det er ikke underligt, at mange ikke kan følge med i, hvordan man skal bruge det hele, og hvilke muligheder der er. Derfor er der her nogle gode råd, som skal gøre læseren mere bevidst om, hvordan den moderne verden virker.

Spar penge på selskabsskat

En af de mere irriterende dele af at have et selskab, er alle de regler der gælder omkring betaling af selskabsskat. Det kan virke som en uoverkommelig opgave at sætte sig ind i det hele, men det er alligevel vigtigt. Hvis ikke man gøre det, kan man risikere et smertefuldt skattesmæk – eller endnu værre, man kan risikere at blive straffet for et lovbrud, som man har begået uden at vide det.

Teknologien har gjort det noget nemmere, da det muliggør, at man kan have regnskabet skrevet op på excel. Her kan man lade maskinen udregne hvad resultaterne er, og er derfor ikke lige så sårbar overfor menneskelige fejl. Man kan også nemmere lave løbende backup på filerne, så de ikke kan blive ødelagt fysisk.

Der er dog vigtige teknologiske forhold, man skal være opmærksom på. Man må løbende kontrollere programmerne, for at sikre sig, at de fungerer korrekt. Desuden skal man investere i IT sikkerhed, der kan holde ens data beskyttet. Det er dog let det værd, når man tænker på, hvor mange penge man kan spare med teknologiens hjælp.

3D-printeren – fremtiden er her

Noget du måske har hørt om, er 3D-printeren. Denne geniale maskine er i stand til at producere tredimensionelle figurer, der ligner de originale på en prik. Printeren har eksisteret i et stykke tid, men har før været forbeholdt de rigeste i samfundet. Nu har almindelige mennesker dog fået råd til den, og det åbner op for uanede muligheder. Man kan for eksempel printe figurer, som man kan have stående i vindueskammen, eller man kan lave praktiske beholdere og værktøj.

Forestil dig for eksempel, at en maskine går i stykker, og du skal bruge et bestemt tandhjul. I stedet for at bestille det, hvilket kan være dyrt og besværligt, kan du blot scanne tandhjulet ind, og så vil printeren lave en nøjagtig kopi. 3D-printeren – fremtidens udstyr.

Ny Mac-oplader? Her er hvad du skal kigge efter

Har du en mac-computer, skal du være opmærksom på tilstanden af din oplader. Det er nemlig risikabelt at lade den blive meget slidt. Det kan både betyde, at det tager lang tid at lade computeren op, og at batteriet bliver skadet. Derfor kan det være en god idé at investere i en ny oplader i god tid.

Mange kigger nok mest på prisen, men det er en dårlig idé, når det gælder opladere. Der er nemlig stor kvalitetsmæssig forskel på billige opladere, og dem man for eksempel får fra producenten. Det kan betyde dårlig opladning og forbindelse, og de kan også gå hurtigere i stykker. Se her, hvis du vil vide mere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *