Sådan tjener du penge på aktier

11ks12

Med den rette langsigtede strategi er der gode muligheder for at tjene penge på aktiemarkedet, da markedet generelt stiger med ca. 7 % om året set i et historisk perspektiv.

Dette varierer selvfølgelig meget fra år til år, men på den helt lange bane er aktiemarkedet stigende, og sådan har det altid været.

Det gælder derfor om at købe aktierne løbende og beholde dem, hvis man vil optimerer chancerne for at ramme denne langsigtede trend. Køber man det hele på en gang, så kan man risikerer at være meget heldig eller meget uheldig, og det er en temmelig risikabel strategi.

Sørg i stedet for at sprede risikoen på flere forskellige selskaber i forskellige brancher og køb løbende nye aktier. Følger man denne strategi på den lange bane, så er chancen for gevinst stor. På denne måde sikrer man nemlig, at man hverken køber det hele på toppen er bunden, men i stedet spreder risikoen ud.

Nogle aktiehandlere vil gerne forsøge at købe billigt og sælge dyrt, hvorfor de handler meget. Det er i princippet meget fornuftigt, men det helt store problem er, at aktiemarkedet indeholder al viden fra alle eksperter, hvorfor aktiemarkedet er korrekt prissat efter gældende omstændigheder.

Svært at slå aktiemarkedet

Man kan derfor nemt komme til at overvurdere sine chancer for at købe billigt og sælge dyrt, da man er i konkurrence med alle andre eksperter, som har alle de bedste analyseværktøjer og informationer til rådighed.

For den almindelige trader, kan det derfor ofte være bedst at gå efter et gennemsnitsafkast efter ovennævnte strategi med risikospredning.

Samtidig undgår man at bruge for mange penge på handelsomkostninger, når man køber og beholder aktierne. Der vil helt sikkert være nogle af ens venner, som vil få et højere afkast, men teoretisk set vil det mest være held, da aktiemarkedet er virkeligt svært at slå for en helt almindelig trader.

Start din opsparing tidligt

Jo før du kommer i gang med din opsparing på aktiemarkedet, jo længere tid vil du få glæde af den langsigtede positive trend på markedet. Det gælder derfor bare om at komme i gang, når du har sparet nogle penge op.

Det skal selvfølgelig være et rimeligt beløb, da det ellers koster for meget i handelsomkostninger. Men har du sparet en 5.000-10.000 kr. op, så kan du godt starte med at købe de første aktier, uden handelsomkostninger fylder for meget.

Kommer du i gang med denne opsparing hurtigt, så får du råd til mere på den lange bane. Du får løbende udbytte af aktierne, som kan bruges til privatforbrug. Går du og drømmer om den helt store hjemmebiograf med projektorlærred, så kan du bruge nogle af dine tjente penge på det.

Eller er du mere til lyd og musik, så kan du også bruge pengene på forstærkere og højtalere. Med andre ord får du råd til mere, hvis du starter din aktieopsparing tidligt. Start eventuelt med at købe danske aktier, da de er billigst i handelsomkostninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *