træning i hverdagen

Derfor bør træning være en fast del af dit liv

11ks12

Vi ved det jo godt, en sund livstil er genvejen til et længere og bedre liv – i hvert fald i langt de fleste tilfælde. Men sundhed er ikke kun det vi spiser, det er også hvor meget vi bevæger os, måden vi tænker på og i det hele taget indretter vores liv på. Bliv meget klogere på det i de næste afsnit. 

Træn dig til mere overskud 

I en hektisk hverdag er det, desværre, ofte træning der bliver nedprioriteret hvilket virkelig er en skam for både din krop, sind og generelle velvære. Hvis du finder det praktisk talt umuligt at finde tid til at komme ned i et fitnesscenter, så kan løsningen måske være træning i hjemmet. Ofte er det mennesker med små børn, hvis hentetider, spisetider og sovetider der skal passes nøje, som finder det svært at finde tid til en yoga time eller et spinninghold i det lokale fitnesscenter. Løsningen kan derfor være en rask løbe eller gåtur eller hjemmetræning, når de små er lagt i seng om aftenen. Der findes et væld af smarte træningsmaskiner, som man let kan finde plads til i hjemmet og som kan hjælpe til at holde formen og helbredet ved lige. Et godt bud på sådanne maskiner er løbebånd, motionscykel eller en romaskine. Ofte vil 30 minutter være nok til at få pulsen godt i vejret, få forbrændt nogle kalorier og øge selvtilliden. Allerede efter få uger med faste træningspas, vil du med garanti kunne mærke mere overskud på energikontoen – og hvem ved, måske virker buskerne pludselig løsere i taljen også… 

Vejen til sundhed 

Sundhed er mange ting, det samme er et sundt liv. Det er ikke nok at træne en masse, hvis du så samtidig spiser store mængder fedt og sukker, ryger og drikker eller får alt for lidt søvn. Omvendt behøver man heller ikke at være ekstrem for at være sund.  

En god levevis er 2/5 reglen.  I det store hele går det ud på at man fra mandag til fredag spiser sunde måltider, undgår usunde ting, kommer i seng i ordentlig tid og træner mindst 30 minutter om dagen.  

I weekenden, altså lørdag og søndag, kan du så lade dig selv leve lidt mere. Her skal der være plads til lidt slik eller andet sødt, et godt glas vin, sene sengetider og måske en rolig gåtur fremfor et hårdt træningspas. Det handler nemlig om balance, det er lettere for dig og bedre for dit sind. Hvis man konstant føler sig presset, stresset, begrænset og tilbageholdt er man nemlig heller ikke sund. Så træn med måde, undgå at blive fanatisk eller ekstrem. Hav fokus på, at du skal være glad og tilfreds for reelt at være sund.  

Og husk så lige dig selv på, at et utal af store undersøgelser viser, at dem så holder sig fysisk aktive lever et længere og sundere liv uden skavanker og alvorlige livsstilssygdomme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *