nemmere

Sådan kan hverdagen blive nemmere for den ældre

11ks12

Det er muligt at kunne ansøge kommunen om forskellige hjælpemidler, hvis den ældre af en eller anden årsag har svært ved at klare sig selv. Uanset om det drejer sig om rengøringshjælp eller hjælp i form af redskaber, så skal den ældre have tilbuddet således, at hverdagen kan blive noget nemmere. De ældre vil gerne kunne klare sig selv så længe som muligt. I nogle tilfælde kan det være rigeligt med hjælpemidler, imens andre ældre har brug for besøg for at få hverdagen til at hænge sammen. På følgende hjemmeside https://www.hok.dk/  er et overblik over hvilke hjælpemidler den ældre kan blive udstyret med.

Mange ældre er stædige:

Ifølge statistikker er der mange ældre som siger nej tak til hjælpemidler i første omgang. Det skyldes, at mange ældre i bund og grund er stædige når det kommer til at få hjælp i dagligdagen. De har altid kunne klare sig selv, men som årene gård bliver kroppen svagere. Når man er oppe i årene kan det være sværere at gøre alting selv. Når den ældre først har afprøvet et hjælpemiddel, så indser de også hvor meget gavn de vil få af det på sigt.

Hvad der findes af hjælpemidler:

Der findes mange forskellige slags hjælpemidler, som de ældre kan få til hjemmet. Man kan bl.a. få ramper, badebænke, rollatorer, kørestole og voksenbleer. Den ældre kan sagtens få hjælp til at få monteret hjælpemidlet derhjemme. Når de ældre er blevet vante til deres hjælpemiddel, så kan de som regel også klare dem selv derhjemme. Hjælpemidler er blevet opfundet for at gøre alting nemmere, og derfor skal de ældre også blive bedre til at tage imod hjælpen med det samme. Folk der går dårligt har f.eks. stor gavn af en rollator, da de kan holde pauser når kroppen har brug for det. Mange ældre har mulighed for at handle ind selv, fordi de netop kan tage det hele i deres eget tempo.

Mange ældre har en rollator:

På gaderne ser man mange ældre mennesker med en rollator. Rollatoren er et af de mest anvendte hjælpemidler, da det giver den ældre mange muligheder for at kunne komme ud selv. Rollatorerne kan indstilles i forskellige højder, så det bliver behageligt for den ældre at gå med den. Der er et sæde placeret på rollatoren, så den ældre kan holde små pauser undervejs. Hjulene kan låses, så der ikke kommer til at ske ulykker. Hjulene er fremstillet i solidt materiale, så den kan tåle at blive kørt over forskelligt slags terræn. Foran på rollatoren er der typisk plads til en indkøbspose, så den ældre har mulighed for at kunne handle selv. Du kan følge med i hvilke fordele og ulemper der er ved rollatorer på www.hok.dk/rollator/

Find den perfekte model:

Der findes ikke kun en slags rollator på markedet. Der findes flere modeller, hvilket godt kan gøre valget svært. Nogle enkelte modeller har lidt flere egenskaber eller lidt mere plads til bagage på rollatoren. Det er en god ide at tjekke mulighederne ud, så den ældre netop får den variant, som der er behov for. Vær sikker på at rollatoren får indstillet den rette længde, så den ældre ikke får ondt i ryggen af at gå med en for lav eller høj rollator.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *