Aktier eller obligationer – hvad er forskellen?

11ks12

Selvom de minder meget om hinanden og selvom de har det til fælles, at der er tale om investeringer så er der dog en forskel på obligationer og aktier. I denne artikel kan du blive meget klogere på hvad der rent faktisk er forskellen og ikke mindst hvad forskellen er på afkastet, som du får fra de to.

Med aktier bliver du medejer

Måden, hvorpå man hurtigt kan beskrive aktier er ved, at du køber en lille del af en given virksomhed idet du går ud og køber aktier. Du er således på en måde en form for delejer af den pågældende virksomhed. Hvis man skal sige det helt enkelt kan man sige, at det er måden, hvorpå man definerer aktier. Der er forskellige måder, hvorpå man kan få afkast på aktier.

Den ene måde, som du kan få afkast på aktier er ved hjælp af en udbyttebetaling. Hvis der er tale om udbyttebetaling så vil det være sådan, at en virksomhed hvert år udlodder noget af overskuddet til aktionærer. Da du har investeret og købt aktier er du aktionær, hvorfor dette er meget vigtigt for dig. Meget ofte er det dog blot 1 eller 2 procent af hele investeringen, der her er tale om. Det er således en af de måder, hvorpå du kan få noget ud af dine aktier og på en eller anden måde få et afkast.

Med obligationer låner du til staten

Skal man beskrive obligationer helt simpelt kan man sige, at det er et slags lån, som du foretager til staten. Det er dog ikke kun staten da det også gælder for, at du kan låne penge til en virksomhed eller til en gruppe af nogle boligejere. I sidste tilfælde er der tale om et realkredit.

Dernæst er det sådan, at dem som har lånt pengene de efterfølgende betaler rente og dernæst tilbagebetaler de så lånet med disse renter. Ønsker man at gøre dette kan man sagtens give lånet videre til nogle andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *