retrolamper

Retro lamper – hvorfor er de på mode igen?

11ks12

Den retro stil har gjort sig et sikkert comeback de seneste år, og det gælder også indenfor lys. Men hvorfor er det nu lige det er? Er retro ikke det samme som gammeldags?

Det er der du tager fejl! Retro lamper holder fast i en vis gammel charme, som mange i det individualiserede samfund vi lever i, føler sig draget af. Lidt på samme måde som at mange unge føler sig drevet af den frisindede livsstil man levede i 60’erne.

Med den nye bølge af John Lennon-savnende generation Z unge, er retro lamper kommet surfboardene tilbage på lampe-scenen. Og som det ser ud lige nu er lamperne kommet for at blive, om du vil det eller ej.

Der er også noget til de moderne

Når du tænker retro lamper tænker de helt sikkert på nogle af de plastik-lignende ofte kugleformede farvebomber der var populære i 70’erne, men når man snakker om retro lamper snakker man om en bred mængde lamper, der også inkludere en masse du sikkert har i dit hjem, uden du overhovedet vidste at de kunne kategoriseres som retro.

De fx meget populære bronze farvede lamper i messing, er en slags lampe mange nok ville kategorisere som værende en retro lampe.

Er du stolt af dansk design, er en retro messing lampe oplagt til dig. Dens design bliver ofte beskrevet som ’skandinavisk’ eller ’nordisk’ og passer perfekt ind mellem alle de dæmpede jordfarver der er på trend lige for tiden.

Der er derfor både noget til dem der gerne vil holdes lidt tilbage med nogle afslappende efterårsfarver, og så er der selvfølgelig også 70’ernes farvebomber til de ungdomssindede der har brug for lidt kapow i deres hverdag.

Vil du gerne være helt sikker på hvilken kategori du høre i, inden du bekræfter dit køb på den første retro lampe du finder, så kan du læse meget mere om retro lamper her.

Derfor er den rigtige lampe vigtig

Hvilken lampe man gerne vil have i sit hjem, er måske ikke lige det første man tænker på, når man først tænke på indretning. Men den rigtige lampe er faktisk essentiel del af indretningsprocessen, og der er svært at skabe en rød tråd i dit indendørs design, uden den helt perfekte lampe som prikken over i’et. Hvorfor er det nu lige det er?

Udover at lampen hænger midt i rummet og derfor ofte er det første hvem end der træder ind i rummet får øje på, så er en lampe hellere ikke noget du bare sådan lige kan pynte op med diverse ting, på samme måde som du kan med andet møblement.

Er sofaen ikke den helt rigtige farve eller passer den ikke helt ind, så kan den pyntes op med et utal af puder og tæpper, og pludselig gør det ikke så meget. Bordet kan der sættes lys, frugt, en dug eller diverse andre ting på. Det kan man ikke på samme måde med en lampe. Det anbefales faktisk at man lade være, da der ellers kan gå ild i hvad end man slynger over det.

Den rigtige lampe er derfor super vigtigt, for at resten af dit rum kan blive præcist som du vil have det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *