vinterjakke

Hvilke materialer er bedst at gå efter, når man køber vinterjakker?

11ks12

Vinterjakker fås i mange forskellige materialer, og der er med sikkerhed noget at finde for enhver smag, uanset om man er til pels, polyester eller noget helt tredje. Det handler dog ikke kun om smag, da de forskellige materialer egner sig bedst til forskellige formål. Her kan du læse mere om de forskellige materialer og om, hvad de egner sig bedst til.

Gå efter åndbare materialer

Når det kommer til vinterjakker, er det vigtigt at gå efter åndbare materialer. Det skyldes, at vinterjakker i forvejen er designet til at holde på varmen og at der derfor ikke skal meget til før der danner sig varme, som jakken skal kunne komme af med.

Det gælder især, hvis du er fysisk aktiv i din jakke, herunder hvis du cykler på arbejde, eller hvis du leder efter en vinterjakke til din dreng eller pige. Børn leger oftest ude året rundt og vil derfor hurtigt få det varmt og fugtigt under jakken, hvis den ikke er lavet af gode, åndbare materialer.

Vandtætte materialer er vigtige til hverdagsbrug

Den danske vinter kan være en blæsende og våd affære, og uanset om det sner eller regner, er det derfor godt med en vinterjakke i vandtætte materialer. I denne forbindelse kan du holde øje med jakkens vandsøjletryk, da det er det tryk, der angiver, hvor vandtæt jakken er.

Hvis en jakke har et vandsøjletryk på 8.000 mm betyder det for eksempel, at den vil kunne holde tæt, hvis en 8.000 mm høj vandsøjle ramte jakken. Til hverdagsbrug er en vinterjakke med et vandsøjletryk på 4.000 mm rigeligt til, at du kan holde dig tør i det alsidige vejr.

Hvis du har planer om at tage på skiferie og leder efter en jakke til formålet, er polyester et fremragende materiale, da det er vandtæt og samtidigt hjælper med at lede sveden væk fra kroppen under fysisk aktivitet.

Vinterjakker med pels

Pelsjakker kan i visse tilfælde egne sig godt til brug om vinteren. Det vigtigste formål er her, at de er utroligt varme og derfor kan være brugbare på de ekstra kolde vinterdage, hvor temperaturen sniger sig ned på frysende minusgrader.

Samtidigt kan der også være mange ulemper forbundet med pelsjakker, herunder at de ikke altid tåler regn og at de bliver tunge at bære rundt på, hvis de bliver våde. Endnu en udfordring kan være, at de er dyre.

Der findes mange glimrende muligheder for falske eller imiterede pelsjakker, som ligner ægte pelsjakker af udseende. Således kan du stadig beholde den stil, du holder af. De imiterede pelsjakker kan samtidigt også være fremragende til at holde på varmen på de ekstra kolde dage, og i dag findes der et utal af varianter på markedet, da efterspørgslen på imiterede pels- og skindjakker er steget i løbet af de seneste år.
Hvis du mangler mere inspiration eller gerne vil kigge igennem et stort udvalg af lækre vinterjakker i mange forskellige materialer, designs og størrelser, kan du læse mere ved at trykke her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *